Son Dakika Haberler

Arife günü hastaneler açık mı? 8 Temmuz 2022

Arife günü hastaneler açık mı? 8 Temmuz 2022
Okunma : Yorum Yap

Arife günü hastaneler açık mı? Bu yıl arefe günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Geçmiş dönemlere baktığımızda acil servisler bayram boyunca da açık durumdaydı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor..

AREFE GÜNÜ HASTANELER AÇIK MI?

Geçmiş dönemlere baktığımızda acil servisler bayram boyunca da açık durumdaydı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor..

KURBAN KESMEK KİMLERE FARZDIR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir. Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir..

Arife günü hastaneler açık mı? 8 Temmuz 2022

HAC NEDEN KURBAN BAYRAMINDA YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu hac ibadetinin yerine getirileceği aylar hakkında şu bilgileri verdi;”Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilka’de aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günüdür. Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac menâsikinin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi açısından değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi bakımındandır.

Bu süre içerisinde ihrama girerek, haccın iki temel rüknünden biri olan ve sadece Zilhicce’nin dokuzuncu günü öğle vakti ile onuncu günü fecr-i sâdık arasında yapılabilen Arafat vakfesini yapan kimsenin haccı geçerli olur. Haccın diğer rüknü olan ziyaret tavafı ise kurban bayramı günlerinde eda edilmekle birlikte, bugünlerde yapılamaz ise, cezasını yerine getirmek kaydıyla, daha sonra da yapılabilir ve bu tehir, o seneki haccın geçersiz sayılmasına sebep olmaz (Kâsânî, Bedâi‘, II, 132-133).”.

Arife günü hastaneler açık mı? 8 Temmuz 2022

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)