Son Dakika Haberler

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?
Okunma : Yorum Yap

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?  İçişleri Bakanlığı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nu geçici olarak görevden alındı. Bu kararın gerekçesi kamuoyunda yankı uyandırırken internet arama motorlarında vatandaşlar “Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Isparta Valisi neden görevden alındı?” sorularının yanıtları araştırılıyor. Ömer Seymenoğlu’nun biyografisi haberimizde… .

ISPARTA VALİSİ ÖMER SEYMENOĞLU KİMDİR? KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Ömer Seymenoğlu, 20 Mayıs 1965 tarihinde Trabzon’un Sürmene ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Sürmene’de tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Ömer Seymenoğlu “Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı ve İl Özel İdarelerine Yansımaları” konulu teziyle yüksek lisans yaptı.Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü yayınları arasında “Türk Kamu Yönetiminde Teftiş ve İç Denetim” adıyla 2013 yılında yayımlanan kitabın yazarları arasında yer alan Seymenoğlu, bir yıl süreyle İngiltere’de, 6 ay süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil, işletme ve yüksek yöneticilik konularında eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye döndü. 

 27 Haziran 1988 tarihinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı. Gaziantep Kaymakam Adayı, Sürmene ilçesi Kaymakam Refiki, Çerkeş ve Ardeşen ilçeleri Kaymakam Vekili, Çeltikçi, Kangal, Çıldır ve Fındıklı İlçeleri Kaymakamı olarak görev yaptı..

ISPARTA VALİSİ ÖMER SEYMENOĞLU NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

27 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 saylı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Isparta Valisi olarak atanan Ömer Seymeoğlu, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü İçişleri Bakanlığında Kovid-19 salgınına yakalanması nedeniyle geçici olarak görevden alındı. Seymen’in yerine Osman Kaymak geçici olarak atandı.Öte yandan Seymenoğlu’nun Isparta’da etkili olan kar yağışının ardından kentte etkili olan elektrik kesintisi nedeniyle görevden alındığı da öne sürüldü. İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu, Isparta’da yoğun kış şartları mücadele döneminde görevinin başındayken, Covid 19’a yakalanmış ve evinde karantina altına girmiştir. İlde yoğun kar yağışı nedeniyle sürdürülen çalışmalarda ilk günden beri bulunan İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı ile yapılan istişareler sonucunda afetle mücadelenin aksamaması ve kamu hizmetlerinin devam etmesi için eski Samsun Valisi, Bakanlığımız Vali Mülkiye Müfettişi Sayın Osman Kaymak 5 Şubat itibari ile valimizin karantina süresince Isparta Vali vekilliğine görevlendirilmiştir. Uygulama rutin bir uygulama olup görevden alma veya atama söz konusu değildir.”.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)