Son Dakika Haberler

Önlisans KPSS 66 puanla nereye yerleşirim?

Önlisans KPSS 66 puanla nereye yerleşirim?
Okunma : Yorum Yap

Önlisans KPSS 66 puanla nereye yerleşirim? KPSS önlisans sonuçları bugün adayların erişimine açıldı. Adaylar şimdi ise atama puanları ile ilgili detaylarla ilgileniyorlar. Peki 60, 65, 70 puana nereye atanılır?

ÖNLİSANS KPSS 66 PUANLA NEREYE YERLEŞİRİM?

KPSS atama puanları kurumlara göre değişiklik gösterebiliyor. Sıralama, alınan puandan çok daha önemli. Açıklanan kılavuz ile birlikte ve yine doğru bir tercih işlemi ile birlikte istenilen yere atanılabilir. 2019 ve 2020’nin başlarında 60,70 puanla birçok kurum alım yaptı. ( Puanınız düşük olsa bile sıralamanız çok daha önemli)

Alım yapan kurumları görmek için tıklayınız.

MEMUR ATAMALARI

KPSS memur atamaları sonucunda oluşan 2 yıllık ön lisans mezunu kadroların taban puanları yıldan yıla değişiklik göstermektedir. Bazı bölümlerde taban puan 85 olabileceği gibi bazı bölümlerde ise 70, 75 puan ile atama yapılması mümkündür.

KPSS 2020 taban puanları için TIKLAYINIZ!

♦♦ Aşçı
♦♦ Bilgisayar İşletmeni
♦♦ Büro personeli
♦♦Dağıtıcı
♦♦Dava Takip Memuru
♦♦Destek Personeli
♦♦Diğer Sağlık Personeli
♦♦Ebe
♦♦Eksper
♦♦Gemi Adamı
♦♦Hareket Memuru
♦♦Hemşire
♦♦İcra Memuru
♦♦İş Makinası Sürücüsü
♦♦İtfaiyeci
♦♦Kaloriferci
♦♦Kondoktör
♦♦Koruma Ve Güvenlik Görevlisi
♦♦Laborant
♦♦Muhasebeci
♦♦Mutemet
♦♦Orman Muhafaza Memuru
♦♦Programcı
♦♦Sağlık Memuru
♦♦Sağlık Teknikeri
♦♦Sekreter
♦♦Sürveyan
♦♦Şoför
♦♦Teknik Ressam
♦♦Tekniker
♦♦Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni
♦♦Veteriner Sağlık Teknikeri
♦♦Veznedar
♦♦Yurt Yönetim Memuru
♦♦Zabıta Memuru

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR?

KPSS 3.10 maddesi nedir? KPSS kılavuzunda ‘KPSS 3.10 maddesi’ hakkında şöyle bir açıklama bulunmaktadır: Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

Önlisans KPSS 66 puanla nereye yerleşirim?
Önlisans KPSS 66 puanla nereye yerleşirim?

‘3.10. DEĞERLENDİRME MADDESİ GEREĞİNCE PUANINIZ HESAPLANMAMIŞTIR’ NE DEMEK?

KPSS için hesaplanabilen birçok puan türü vardır ve siz hesaplanmasını istediğiniz puan türünü etkileyen testlerden en az bir (1) ham puan yapmalısınız. Testi tamamen boş bırakır veya eksi nete düşerseniz puanınız hesaplanmaz.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince,Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP 120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/e-YDS sonucu (2020 yılında ilgili yabancı dilde alınan; 2020- YDS sonuçları ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2020 e-YDS sonuçları) kullanılacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve buadaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancıdil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirmedışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)