Son Dakika Haberler

Trendyol’un sahibi kim? Demet Mutlu kimdir?

Trendyol’un sahibi kim? Demet Mutlu kimdir?
Okunma : 2 Yorum

Demet Mutlu master eğitiminin ikinci yılında, kendi işini kurma fikri ağır basınca Harvard’ı yarım bırakmıştır. Kendi hayalini kurduğu işi yapmak isteyen Mutlu, 300 bin dolar sermaye ile Bebek’teki evinin salonunda kuruduğu Trendyol’u 2010 yılı mart ayında yayına geçirerek, siteyi ilk 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket haline getirmiştir.

Mynet’in kurucusu Emre Kurttepeli sitenin ilk yatırımcısı olmakla birlikte, daha sonra e-ticaret alanında ünlenen Sidar Şahin de sitenin ortakları arasında yer almıştır.

TRENDYOL’UN SAHİBİ KİM?

Kleiner Perkins Caufield ve Byers şirketinden yatırım alan Trendyol 2010 yılına geldiğimizde cirosunu 34 milyon 33 bin 478 dolara ulaştırmayı başarmıştır. Facebook adresi üzerinde de e-mağaza olanakları bulunan marka 2013 yılında Maslak’taki yeni ofisine taşınmış, daha sonra bu binaya Trend Store’u açmıştır.

Demet Mutlu, Trendyol’u kurmadan önce İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye’de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışıp, kendini geliştirmiştir. Mutlu, farklı ülkelerde ofis açmak yerine depolar açmayı ve büyümesini Orta Doğu ve Türkî Cumhuriyetler’de sürdürmeyi planlıyor.

Demet Mutlu 6 s Habernet

TRENDYOL KURUCUSU DEMET MUTLU KİM?

22 Ağustos 1981’de ABD’nin New York kentinde dünyaya geldi. Liseyi İtalya’da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü birincilikle bitiren Demet Mutlu, daha sonra ise Harvard’da MBA’e (Master Of Business Administration) kabul edildi.

Demet Mutlu, lise öğrenimini İtalya’da yapmıştır. Liseden mezun olmasının ardından New York Üniversitesi Ekonomi Bölümünü birincilikle bitiren Demet Mutlu, ardından Harvard Üniversitesi’ndeMBA’e (Master Of Business Administration) kabul edilmiştir.

Demet Mutlu 3 s Habernet

Demet Mutlu master eğitiminin 2. senesinde, kendi işini kurma fikri sebebiyle Harvard’ı yarım bıraktı.

Demet Mutlu, İstanbul’da 300 bin dolar sermaye evinin salonunda kuruduğu Trendyol’u 2010 yılı mart ayında yayına geçirdi.

Demet Mutlu, siteyi ilk 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket haline getirdi. Başarılı girişimci, Evren Üçok ile evlidir.

KENDİ DİLİNDEN DEMET MUTLU;

New York’ta doğdum. Babam işadamı, inşaat projeleri yapardı. Hem New York’ta, hem Türkiye’de. Annem ise Citibank’ta çalışıyordu. Babam (Bilal Mutlu) genç yaşta New York’a gitmiş. Şu an 76 yaşında ve halen aktif. Aslen Ankaralı. Annem ise Adanalı. Tarsus Amerikan’da okumuş, sonra İstanbul ardından New York. Orada da babamla tanışmışlar. İkisinin de yoğun iş hayatı vardı. Benim için güzel rol model oldular. Bana küçük yaştan itibaren hep ‘yapabileceğim’ anlatıldı. New York’ta aslında 3 yıl kaldım. Sonra İngiltere’de ilk okulun 3, 4 ve 5’inci sınıflarını okudum. İtalya’da da lise okudum. New York’ta işletme eğitimi aldım. Türkiye’ye döndüm.

Demet Mutlu 4 s Habernet

Popülert bir haber platforumunun kurucusu Emre Kurttepeli Trendyol’unilk yatırımcısıdır. Ayrıca,e-ticaret alanında isim yapan Sidar Şahin de Trendyol’un ortakları arasında yer aldı.

Trendyol’un kurucusu Demet Mutlu bu alışveriş sitesini kurmadan önce İsviçre, Japonya, Amerika ve Türkiye’de finans, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çalışmıştır.

Demet Mutlu 5 s Habernet

 

YORUMLAR (2)