Son Dakika Haberler

Asitte pişirme tekniği nasıl yapılır? Asitte pişirme tekniği

Asitte pişirme tekniği nasıl yapılır? Asitte pişirme tekniği
Okunma : Yorum Yap

Asitte pişirme tekniği nasıl yapılır? Asitte pişirme tekniği nasıl yapılır? sorusu MasterChef programından sonra merak konusu oldu. İşte Asitte pişirme tekniği

ASİTTE PİŞİRME TEKNİĞİ 

*limon

*sirke

*şeker ve tuz

Bu karışım ile istediğiniz her ürünü  5 ya da 6 dakika beklettiğiniz zaman o ürünün pişmesini sağlayabilirsiniz.

gf s Habernet

Et Nasıl Marine Edilir?

Zeytinyağı, süt, sirke, yoğurt, salça, pul biber, taze kekik, taze fesleğen, sarımsak, dereotu, limon, defne yaprağı gibi dilediğiniz çeşitli ve farklı malzemeleri bir araya getirerek hem asidik, hem enzimatik, hem de tat vericilerden oluşan sıvı bir marinasyon sosunu hazırlayın.

Sosun etin her yerine dağılabilmesi ve dokulara iyice nüfuz edebilmesi için etinizi bir buçuk parmak kalınlığında kesin. Hazırladığınız et dilimlerini bir poşet ya da kaba alın ve üzerine marinasyon sosunu dökün. Ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Etin marinasyon süresi 2 ile 24 saat arasında olmalıdır.

Eti paket ya da poşetinden çıkarırken üzerindeki marine sosunu akıtın. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyin.

et marina s Habernet

Et yumuşatmak için eti dövdürmek son derece yanlıştır. Bu yöntemde etin dokusu ısı gördüğünde tekrar sertleşir, marine sosu etin içerisine işlemez, pişen et kuru ve tatsız olur.

Eti marine etmede yoğurt, soğan suyu ve süt kullanabiliriz. Bunların içerisindeki asit etin sert dokusunu parçalayarak ete lezzet katar.

Etinizi marinasyonda ne kadar uzun süre dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. En ideal süre ise 24 saattir.

BALIĞI ASİTTE PİŞİRME 

Bu yöntem başta levrek olmak üzere birçok balığın, limon suyunda ya da benzer özellikli bir ortamda bekletilmesiyle balık etinin lokum kıvamına gelmesini sağlar. 

chefsknives rock 1 s Habernet

 KESİM TEKNİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)